Det kirkelige møde 17. marts 2019 kl. 10:30

Det Kirkelige Møde 2019. Søndag d. 17. marts kl. 10.30 i Odder Sognekirke med efterfølgende fællesspisning og foredrag af Naser Khader

Traditionen tro begynder Det kirkelige møde med gudstjeneste i Odder Sognekirke kl. 10.30.

Derefter vil der være fællesspisning i Odder Kirkecenter efterfulgt af foredrag af folketingsmedlem Naser Khader.

Det kirkelige møde er et samarbejde mellem Odder Sognekirke og Odder Valgmenighed samt alle kirker i Odder Provsti.

Vil man deltage i spisningen og foredraget skal man tilmelde sig på kirkekontoret til Odder Sognekirke senest torsdag d. 14. marts.

Det koster 90 kr. for spisning og foredrag og der betales på dagen.

I foredraget til "Det kirkelige møde" fortæller Naser Khader om sit møde med kristendommen. Hvordan hans opfattelse af tro og religion har ændret sig, efterhånden som han har fået større indsigt i kristendommen. Samtidig vil han sætte spørgsmålstegn ved den muslimske gudsforståelse, hvor alle handlinger foretages med henblik på at komme i Guds rige. Kristendommen har nogle virkelig smukke budskaber, hvor tanken om næstekærlighed, menneskets myndiggørelse og den kristne gudsforståelse, bidrager til at styrke såvel den enkeltes liv som samfundets indretning.

I dag anser Naser Khader sig selv for at være kulturkristen. Det danske samfund bygger på værdier som ytringsfrihed, religionsfrihed og respekten for individet. Værdier, som er opstået i en smeltedigel af kristne og græsk-romerske tanker. Naser Khader kommer nærmere ind på, hvorfor han så personligt forsvarer demokratiet med næb og kløer, og hvorfor hans forhold til islam er blevet så anstrengt.

Men der er mange gode ting i islam og frem for at forlade sin barnetro, ønsker Naser Khader at ændre den. Han vil i foredraget vise, hvordan han mener, islam kan blive bedre, og hvad islam kan lære af kristendommen.