Nordens Tone d. 7. april 2019 kl. 19:00

 

Søndag den 7. april 2019 kl 19:00 i Odder Sognekirke


Nordens Tone er et orkester, der med udgangspunkt i Nordens viser og sange udforsker krydsfeltet mellem jazz, viser og folkemusik

Billetpris 50,- købes på kirkekontoret

Tirsdag-fredag 9-13:00

Evt. overskydende billetter sælges i døren på dagen

Nordens tone

Nordens Tone er et orkester, der med udgangspunkt i Nordens viser og sange udforsker krydsfeltet mellem jazz, viser og folkemusik. På en utraditionel og nyskabende måde forsøger de at indfange en særlig nordisk lyd eller ”tone”. Orkestret spiller sange, viser og salmer fra alle de nordiske lande sunget på originalsprogene krydret med egne kompositioner. Nordens Tone har eksisteret i tre år og har spillet mere end 100 koncerter i Norden.

Den dansk/norske grammy-vindende sangerinde Jullie Hjetland i front

I spidsen står den dansk/norske grammy-vindende sangerinde Jullie Hjetland, som mestrer og synger på alle de otte nordiske sprog. Hendes baggrund er folkemusikken, og i mødet med de tre erfarne og virtuose jazzmusikere som udgør resten af ensemblet, skaber Nordens Tone ny, anderledes og velklingende musik.

Norden i fokus

I disse år er der en stigende interesse for at dykke ned i den nordiske identitet: Det kommer bl.a. til udtryk i det nordiske køkken, i nordisk design og i mange andre sammenhænge. Nordens Tone vil finde rødderne – den særlige nordiske tone – og laver musikalsk grundforskning i klangfulde og autentiske fortolkninger og kompositioner.

Hans Mydtskov

Saxofonist. Lektor på Det fynske musikkonservatorium og udøvende musiker i en lang række sammenhænge. Har tidligere været årets jazzmusiker på Fyn. Har adskillige Cd-produktioner bag sig, mange i eget navn.

Pojken Flensborg

Pianist og kapelmester. Diplomuddannet pianist fra det Jyske Musikkonservatorium. Master-degree fra Guildhall School of Music and drama i London. Komponist og arrangør på adskillige teaterforestillinger. Udøvende jazzmusiker i mange konstellationer og genrer. 2 Cd'er i eget navn.

Jullie Hjetland

Dansk-norsk konservatorieuddannet sanger med rødder i folkemusikken. Synger både på dansk, norsk, svensk, færøsk, finsk, islandsk og grønlandsk. Dansk Grammy-vinder i 2009.

Torben Bjørnskov

Bassist. Konservatorieuddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København. Lektor på Det Jyske Musikkonservatorium. Udøvende musiker i mange sammenhænge og med flere Cd'er i eget navn på sit CV.