Sogneaften 29. januar 2019 kl. 19:30

Skuespilleren Thure Lindhardt og musikeren Søren Gemmer er i januar-februar 2019 på turné i en række danske kirker med oplæsningskoncerten ALTING HAR EN TID. De kommer forbi Odder Sognekirke tirsdag den 29. januar 2019.

I ALTING HAR EN TID undersøges Prædikerens Bog fra Det Gamle Testamente som littera-tur, som kunst. Teksten står alene, uden fortolkning eller forkyndelse, vakt til live af Thure Lindhardts distinkte, nærværende læsning og Søren Gemmers analoge synthesizere, sakrale klaverklange og gnistrende elektroniske lydlandskaber fremkaldt kvadrofonisk fra alle kirkens fire hjørner.

'Alting har en tid' er det monumentalt dundrende udsagn fra den mest kendte passage i Prædikerens Bog, der eren central del af den jødiske visdomslitteratur. Det eren eksisten-tiel tekst, der møder læseren, og sproget poetisk og påfaldende moderne. En tekst, der står som en fjern, men samtidigt sært aktuel, forfader til de franske eksistentialisters undersøgelser af meningen med livet.

ALTING HAR EN TID blev opført første gang under Copenhagen Jazz Festival 2017 i Sankt Markus Kirke på Frederiksberg som del af serien Nye Stemmer, udviklet af sognepræstSigne Danielsen.

☞ Web: da.wikipedia.org/wiki/Thure_Lindhardt

☞ Web: sorengemmer.com ☞ Web: facebook.com/gemmergemmer

☞ Youtube: 'forberedelser, musikken' - youtu.be/VaK2i-aCT5Y

THURE LINDHARDT (f. 1974) fik sit gennembrud i 2000 med spillefilmen 'Her i nærheden', hvor han spillede overfor Ghita Nørby.

Han har siden medvirket i blandt meget andet Ole Christian Madsens 'Nordkraft'og'Flammen & Citronen', filmatisering af Dan Browns 'Engle & Dæmoner', samt TV-serier som Edderkoppen, Rejseholdet, Broen og The Borgias, sidstnævnte overfor legendariske Jeremy Irons. Lindhardt spillede desuden i foråret 2018 hovedrollen i den anmelderroste opsætning af'Revisoren' på Nørrebro Teater.

SØREN GEMMER (f. 1984) er pianist og komponist og arbejder i etspænd mellem moderne akustisk jazz og elektronisk improvisationsbåren musik.

På det seneste har han samarbejdet med digteren Caspar Eric, blandt andet ved overrækkelsen af Montanas Litteraturpris 2018, samt Jørgen Leth, Palle Mikkelborg, Marilyn Mazur, DR Big Band og amerikanske Ralph Alessi (ECM). Søren Gemmer er solistuddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium og modtager af arbejdslegat ved Statens Kunstfond i 2017.