Sorggruppe i Odder

Hvis du har mistet en, du holdt af og har mærket, hvordan sorg og savn har ændret dig og din måde at være til på. Hvis du kunne tænke dig at tale med andre end din nærmeste familie og venner om, hvordan det er at være dig efter dit tab - måske fordi de ikke forstår dig, måske fordi du ikke vil belaste dem og gerne vil finde et andet ’rum’ til sorgen. Så kan det være, du har mod på at prøve, at være en del af en sorggruppe? 

Samtalen i sorggruppen er fortrolig. Samtalen foregår som en struktureret samtale ved en sorggruppeleder: Samtalen kan være om tanker og oplevelser, der fylder; om savn og en ny hverdag; om at have svært ved at acceptere tabet. Sorggruppen er ikke terapi, men det kan opleves terapeutisk at får sagt tingene højt og høre andre fortælle noget, man kan genkende eller noget, man kan lære af at lytte til og måske selv oplever senere. Livsmod kan komme tilbage, men ofte kun hvis man ikke forsøger at tvinge det frem. Hver gang slutter vi af med en kop kaffe eller the og uformel snak. 

Vi mødes 8-10 gange i Odder kirkecenter om tirsdagen kl. 16-17.30. De 3 første gange er før jul. Gruppen ledes af sognepræst Anne Mette Fruelund Andersen. Første gang er 26. november. 

Hvis du vil meldes til eller blot overvejer, om det er noget for dig og gerne vil høre mere, kan du tage kontakt til Anne Mette på telefon: 2446 0267 eller på mail: aman@km.dk

 

 

Sorggrupper i folkekirken

I folkekirkens sorggrupper kan du finde støtte, hvis du har mistet en, du holder af. Du behøver ikke have en stærk tilknytning til kirken for at deltage. 

En sorggruppe forsøger ikke at fjerne din sorg eller at presse dig til at 'komme videre'. Men fællesskabet med andre, som har mistet, kan hjælpe dig med at bære sorgen og den forandrede hverdag.